Ekvádorský prémiový rum Canuto je jediným rumem, který se vyrábí z cukrové třtiny, která se pěstuje v nadmořské výšce okolo 1700 metrů v údolí Paute v provincii Azuay. Všechny suroviny a konečné produkty jsou v ekvádorském lihovaru Zhumir přísně testovány tak, aby byla zajištěna 100 čistota a nejlepší kvalita.
Canuto se vyrábí v malých dávkách bez přidaného cukru v měděných destilačních kotlících. Rum následně zraje 7 let v sudech z amerického dubu po bourbonu, a to v nadmořské výšce 2 000 metrů nad mořem v chladném prostředí pohoří And. Výsledkem je rum s nižší sladkostí a náznaky whisky.
Barva je křišťálově jantarová se zlatými odlesky. Po prvním přivonění je Canuto zpočátku nenápadný, ale po několika minutách ve skleničce vytvoří celou škálu příchutí. V jeho vůni poznáte lahodné tóny karamelu, cukrové třtiny, pražených ořechů a také trochu dubu s nádechem kouře.
Na patře je Canuto krémové, měkké s nižší sladkostí. V chuti dominují tóny vanilky, karamelu, dubu, lesního a exotického ovoce. Závěr je dlouhý a kořeněný s trochou kouře bez výrazné sladkosti.
Výrobce / značka | Canuto |
Země původu | Ecuador |
Alkohol | 40 % |
Barva | Jantarová |
Doba zrání | 7 let |
Aroma | Vanilka, Karamel |
Chuť | Vanilka, Dub, Lesní ovoce |
Styl zrání | Tropické |
Typ | Melasa, Španělský |
Objem lahve | 0,7 l |
V internetovém obchodě vina-rumy.cz platí zákaz prodeje alkoholu osobám mladších 18 let.